Gjykata: Marrëdhënia me ish-ministrin i krijoi lehtësi Habilajve

Saimir Tahiri u shpall fajtor nga Gjykata për Krimet e Rënda, por jo për ndonjë prej akuzave për të cilat rrezikonte 12 vite burg. Pas 9 orë e 30 minuta në dhomën e këshillimit treshja gjykuese rrëzoi akuzën e trafikut të drogës dhe grupit kriminal dhe i ngarkoi ish-ministrit një përgjegjësi të re penale, shpërdorimin e detyrës.