Gjykatat jofunksionale, Meta ankohet në KED: Po vonohet Kushtetuesja dhe Gjykata e Lartë

Edhe pa Ardian Dvoranin në krye, KED është objekt i ankesave të presidentit për vonesë në ngritjen e Gjykatës Kushtetuese. Të njëjtën ankesë dhe akuzë, në një letër të hapur, ai shpreh për Këshillin e Lartë Gjyqësor që duke mos ngritur Gjykatën e Lartë, po bllokon 3 anëtarët e tjerë që duhet të dërgojë në Kushtetuese.