Gjysma e qytetarëve mbi 65 vjeç, Shqipëria më e plakura në botë deri në vitin 2100

Publikuar më: 2/6/2023, ora 16:00

Gjysma e qytetarëve mbi 65 vjeç, Shqipëria më e plakura në botë deri në vitin 2100

Publikuar më: 2/6/2023, ora 16:00

Fundi i shekullit mund ta gjejë Shqipërinë si vendi me popullsinë më të plakur në botë. Një projeksion i Organizatës së Kombeve të Bashkuara vlerëson se 49% e banorëve të vendit do të jetë mbi moshën 65-vjeçare. Parashikimi mbështetet mbi trendet aktuale demografike dhe sipas sociologëve shkaktari kryesor është situata e brendshme ekonomike dhe emigracioni.

Gjysma e qytetarëve mbi 65 vjeç, Shqipëria më e plakura në botë deri në vitin 2100

Publikuar më: 2/6/2023, ora 16:00

Fundi i shekullit mund ta gjejë Shqipërinë si vendi me popullsinë më të plakur në botë. Një projeksion i Organizatës së Kombeve të Bashkuara vlerëson se 49% e banorëve të vendit do të jetë mbi moshën 65-vjeçare. Parashikimi mbështetet mbi trendet aktuale demografike dhe sipas sociologëve shkaktari kryesor është situata e brendshme ekonomike dhe emigracioni.