Gratë naftëtare zëvendësojnë burrat në grevën e urisë

18 ditë mbijetesë me ujë e sheqer dhe asnjë përgjigje institucionale që mund t’i kthente naftëtarët me paga në familjet e tyre, ose me paga dhe në punë për të pasur një vijimësi normaliteti. Solidaritetit i janë shtuar edhe gratë naftëtare, të cilat në fakt, zëvendësojnë burrat në gjendje të përkeqësuar shëndetësore. Por duket se greva nuk ka provokuar një tratativë për zgjidhjen që është cilësuar e pamundur nga ana e qeverisë, as mësymja me forcë drejt uzinës, që duke qenë nën kthetrat e privatit është e pambrojtur nga kushdo.

Armend Pire sjell rrëfimet e grave naftëtare, për të mësuar nëse diçka ka ndryshuar në listën e kërkesave ose pretendimeve që kanë.