Gratë në sipërmarrje, në Shqipëri përballen me kufizime në financime dhe zgjerimin e biznesit

Publikuar më: 7/11/2021, ora 14:00

Gratë në sipërmarrje, në Shqipëri përballen me kufizime në financime dhe zgjerimin e biznesit

Publikuar më: 7/11/2021, ora 14:00

Numri i bizneseve të drejtuara nga gratë ka pësuar rënie në 5 vitet e fundit. Nga mbi 43 mijë sipërmarrje të drejtuara nga ato në 2016-n, shifra u tkurr në 42.396 vitin e shkuar. Faktorët janë disa. Sipas grave sipërmarrëse, politikat publike dhe mjedisi i biznesit në Shqipëri janë qartazi me shumë favorizuese përkundrejt burrave sipërmarrës.

Gratë në sipërmarrje, në Shqipëri përballen me kufizime në financime dhe zgjerimin e biznesit

Publikuar më: 7/11/2021, ora 14:00

Numri i bizneseve të drejtuara nga gratë ka pësuar rënie në 5 vitet e fundit. Nga mbi 43 mijë sipërmarrje të drejtuara nga ato në 2016-n, shifra u tkurr në 42.396 vitin e shkuar. Faktorët janë disa. Sipas grave sipërmarrëse, politikat publike dhe mjedisi i biznesit në Shqipëri janë qartazi me shumë favorizuese përkundrejt burrave sipërmarrës.