Grupi arbëresh “Shega”, i këndon dashurisë me gjuhën e të parëve

Publikuar më: 27/12/2021, ora 21:35

Grupi arbëresh “Shega”, i këndon dashurisë me gjuhën e të parëve

Publikuar më: 27/12/2021, ora 21:35

‘’Shega” është një grup arbëresh që i këndon dashurisë. Ata janë katër të rinj nga Hora e Arbëreshëve, qytezë siçiliane e themeluar nga mërgimtarë shqiptarë para disa shekujsh, e ku ende sot është e gjallë dhe e paprekur gjuha, kultura dhe identiteti arbëresh.

Grupi arbëresh “Shega”, i këndon dashurisë me gjuhën e të parëve

Publikuar më: 27/12/2021, ora 21:35

‘’Shega” është një grup arbëresh që i këndon dashurisë. Ata janë katër të rinj nga Hora e Arbëreshëve, qytezë siçiliane e themeluar nga mërgimtarë shqiptarë para disa shekujsh, e ku ende sot është e gjallë dhe e paprekur gjuha, kultura dhe identiteti arbëresh.