“Guxim dhe mprehtësi” Annie Ernaux fiton Çmimin Nobel në Letërsi

Publikuar më: 6/10/2022, ora 16:31

“Guxim dhe mprehtësi” Annie Ernaux fiton Çmimin Nobel në Letërsi

Publikuar më: 6/10/2022, ora 16:31

Shkrimtarja franceze, Annie Ernaux, ka fituar Çmimin Nobel për Letërsi. 82-vjeçarja u vlerësua për guximin dhe mprehtësinë me të cilën ajo zbulon rrënjët, largimet dhe kufizimet kolektive të kujtesës personale.

“Guxim dhe mprehtësi” Annie Ernaux fiton Çmimin Nobel në Letërsi

Publikuar më: 6/10/2022, ora 16:31

Shkrimtarja franceze, Annie Ernaux, ka fituar Çmimin Nobel për Letërsi. 82-vjeçarja u vlerësua për guximin dhe mprehtësinë me të cilën ajo zbulon rrënjët, largimet dhe kufizimet kolektive të kujtesës personale.