Harta e re sizmike, rritet shkalla e rrezikut, shërben për të ndërtuar në zona të sigurta

Publikuar më: 25/11/2021, ora 15:14

Harta e re sizmike, rritet shkalla e rrezikut, shërben për të ndërtuar në zona të sigurta

Publikuar më: 25/11/2021, ora 15:14

Instituti i Gjeoshkencave njoftoi hartimin e një harte të re të rreziqeve sizmike. Sipas punimit, rrezikun më të lartë sizmik në Shqipëri e ka rajoni kufitar Shqipëri- Mal i Zi, trekëndëshi Vlorë-Lushnjë dhe Tepelenë, zona kufitare Shqipëri- Greqi si dhe rajoni Korçë-Pogradec.

Harta e re sizmike, rritet shkalla e rrezikut, shërben për të ndërtuar në zona të sigurta

Publikuar më: 25/11/2021, ora 15:14

Instituti i Gjeoshkencave njoftoi hartimin e një harte të re të rreziqeve sizmike. Sipas punimit, rrezikun më të lartë sizmik në Shqipëri e ka rajoni kufitar Shqipëri- Mal i Zi, trekëndëshi Vlorë-Lushnjë dhe Tepelenë, zona kufitare Shqipëri- Greqi si dhe rajoni Korçë-Pogradec.