Hello Türkiye! Turqia ndryshon emrin, nuk do të lidhet më me gjelin e detit

Publikuar më: 2/6/2022, ora 15:37

Hello Türkiye! Turqia ndryshon emrin, nuk do të lidhet më me gjelin e detit

Publikuar më: 2/6/2022, ora 15:37

OKB pranon kërkesën e Turqisë për të ndryshuar emrin. Nga sot e e tutje, emri ndërkombëtar do të jetë Türkiye (Turkie) dhe jo Turkey (Tërki), pas një fushate të qeverisë Erdogan. Autoritetet e Ankarasë nuk duan që vendi i tyre të lidhet me gjelin e detit, kuptimi që kishte emri i vjetër në gjuhën angleze.

Hello Türkiye! Turqia ndryshon emrin, nuk do të lidhet më me gjelin e detit

Publikuar më: 2/6/2022, ora 15:37

OKB pranon kërkesën e Turqisë për të ndryshuar emrin. Nga sot e e tutje, emri ndërkombëtar do të jetë Türkiye (Turkie) dhe jo Turkey (Tërki), pas një fushate të qeverisë Erdogan. Autoritetet e Ankarasë nuk duan që vendi i tyre të lidhet me gjelin e detit, kuptimi që kishte emri i vjetër në gjuhën angleze.