Hetimet për tërmetin, prokuroritë marrin lejet e ndërtimit pas viteve 1990 dhe 2000

Edhe pse 3 ditë pas tërmeti shkatërrimtar të 26 nëntorit që la pas 51 të vdekur, mijëra të plagosur dhe dëme të pallogaritshme materiale, prokuroritë në dy qytete vendosën të nisin hetimet, për veprat penale “Ndërtim pa leje” dhe “Shpërdorim detyre”.