Holokausti, historia e një krimi që ndryshoi përgjithmonë botën

27 janari i këtij viti shënoi 75-vjetorin e tragjedisë së Holokaustit. Në vitin 2002, Kombet e Bashkuara e shpallën këtë datë, si Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës së Holokaustit, në nder të miliona viktimave të gjenocidit të Gjermanisë Naziste, krime që u kryen gjatë Luftës së Dytë Botërore. Rreth gjashtë milionë njerëz u vranë, në përpjekjen sistematike naziste për të shfarosjen e hebrenjve. Hebrenj nga e gjithë Gjermania dhe vendet europiane të pushtuara prej saj, u grumbulluan në kampe përqendrimi, ku u helmuan me gaz, u qëlluan, u lanë të vdisnin urie…

  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Kemi vlerësuar indikatorët e situatës me pandeminë
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Mesatarja e rasteve ditore në javën e fundit ka pësuar rë
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Incidenca dyjavore, sipas gjetjeve, ka një tendencë ulje
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Është rritur numri i të infektuarve te moshat e reja
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Deri në këto momente janë vaksinuar rreth 9000 persona
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Numri i vizitave në banesë pati një rritje në mes të jana
  • LAJMI I FUNDIT | Komiteti i Ekspertëve: Numri i shtrimeve në spital në 8 shkurt arriti në 100