I mbijetuari i Nagasakit

Terumi Tanaka ishte një djalosh 13 vjeçar që po lexonte një libër në shtëpinë e tij në Nagasaki kur Bomba e Dytë Atomike u hodh në Japoni më 9 gusht 1945. Ai e kujton atë si një tingull me zhurmë të madhe dhe pastaj gjithçka u bë e bardhë. Ai e kujton si diçka të tmerrshme, por instikti e shtriu përtokë duke mbuluar veshët e mbyllur sytë. Edhe pse humbi vetëdijen ai shpëtoi.