“Identitete pluskuese”, shfigurimi i peizazhit arkitektonik të Tiranës, nga Arba Baxhaku

Publikuar më: 2/11/2021, ora 17:23

“Identitete pluskuese”, shfigurimi i peizazhit arkitektonik të Tiranës, nga Arba Baxhaku

Publikuar më: 2/11/2021, ora 17:23

Që kryeqyteti është shndërruar këto 30 vitet e fundit kjo nuk është më diçka e panjohur. Ata që jetojnë e s’jetojnë këtu e bëjnë dallimin qartë që në sheshin qendror, që dikur e shihnim edhe në kartolina me imazhe. Sheshi nuk është më i njëjti. Tirana gjithashtu. Po si dhe sa ka ndryshuar kryeqyteti këtë na e lexon me gjuhën e arkitekturës Arba Baxhaku me librin “Identitete Pluskuese”.

“Identitete pluskuese”, shfigurimi i peizazhit arkitektonik të Tiranës, nga Arba Baxhaku

Publikuar më: 2/11/2021, ora 17:23

Që kryeqyteti është shndërruar këto 30 vitet e fundit kjo nuk është më diçka e panjohur. Ata që jetojnë e s’jetojnë këtu e bëjnë dallimin qartë që në sheshin qendror, që dikur e shihnim edhe në kartolina me imazhe. Sheshi nuk është më i njëjti. Tirana gjithashtu. Po si dhe sa ka ndryshuar kryeqyteti këtë na e lexon me gjuhën e arkitekturës Arba Baxhaku me librin “Identitete Pluskuese”.