Ikën edhe Kajmaku, “digjet” Kryebashkiaku i dytë i PS

Një tjetër emër i gabuar në listat e socialisteve, një tjetër Bashki e mbetur pa drejtues. Vora humbi Kryebashkiakun, njësoj si Shkodra, pasi Komision Qendror i Zgjedhjeve i ndërpreu mandatin Agim Kajmakut, pasi nuk kishte deklaruar problemet me drejtësinë në Greqi kur ishte arrestuar në vitin 2003. Vota unanime e anëtarëve të KQZ erdhi si surprizë, pasi qëndrimet që kishin mbajtur pak para vendimit, tingëlluan gati një justifikim për Kajmakun. Rezarta Bitri tha se institucioni ku ajo bën pjesë nuk është Gjykatë që të analizojë veprimet e Prokurorisë. “Letërporosia nuk ka ardhur nga Greqia. Prokuroria ka bërë verifikimet e saj dhe ne do të tejkalonim kompetencat nëse do të verifikonim hetimet. Kompetenca për të gjykuar antikushtetueshmërinë do të ishte e tepërt”, tha ajo.