Impeachment! Trump, një President nën akuzë

Donald Trump, manjat i pasurive të patundshme shokoi mbarë opinionin publik, kur pavarësisht projeksioneve në sondazhe, mundi rivalen demokrate Hillary Clinton në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016, duke u bërë presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Mungesa e eksperiencës në politikë dhe personaliteti kontrovers i Trump, premtuan që prej fillimit një udhëheqje ndryshe nga ajo që kishte pasur deri më tani shteti më demokratik në botë.

Dhe në fakt, biznesmeni i kthyer në politikan nuk i zhgënjeu pritshmëritë, duke u përfshirë në polemika e skandale që kulmuan në 16 dhjetor të vitit 2019, kur u bë Presidenti i tretë amerikan që përballej me akuzat për shkarkim. Impeachment, siç njihet në SHBA procedura për shkarkimin e një zyrtari të lartë qeverisës, u bë fjala më e përdorur gjatë presidencës Trump.

Por çfarë nxiti demokratët të rikthejnë një kapitull të hidhur të historisë amerikane dhe cilat do të jenë kostot për Trump dhe politikën amerikane në përgjithësi në prag të zgjedhjeve të vitit 2020? Për këtë do të flasim sot në “Ditarin Ndërkombëtar”.