Indeksimi i pensioneve, Berisha: Hipokrizi dhe e pamjaftueshme, s’mbulon as inflacionin tek ushqimet

Publikuar më: 18/9/2023, ora 15:40

Indeksimi i pensioneve, Berisha: Hipokrizi dhe e pamjaftueshme, s’mbulon as inflacionin tek ushqimet

Publikuar më: 18/9/2023, ora 15:40

Hipokrizi dhe të pamjaftueshëm e quan Sali Berisha propozimin e qeverisë për të indeksuar pensionet në masën 8.6%. Sipas ish-kryeministrit, indeksimi nuk është as në masën e inflacionit zyrtar të ushqimeve dhe as tij real. Ndihma reale për pensionistët – pohoi Berisha - do të ishte miratimi i minimumit jetik, që do të mundësonte një pension jo më pak se 200 Euro.

Indeksimi i pensioneve, Berisha: Hipokrizi dhe e pamjaftueshme, s’mbulon as inflacionin tek ushqimet

Publikuar më: 18/9/2023, ora 15:40

Hipokrizi dhe të pamjaftueshëm e quan Sali Berisha propozimin e qeverisë për të indeksuar pensionet në masën 8.6%. Sipas ish-kryeministrit, indeksimi nuk është as në masën e inflacionit zyrtar të ushqimeve dhe as tij real. Ndihma reale për pensionistët – pohoi Berisha - do të ishte miratimi i minimumit jetik, që do të mundësonte një pension jo më pak se 200 Euro.