Indeksimi i pensioneve, rritja me 2.7% e pamjaftueshme për të moshuarit

Së bashku me vaksinën kineze, të moshuarit do të marrin këtë muaj edhe shtesën në pensionet e tyre. Me vendimin e fundit të qeverisë, duke filluar nga 1 prilli mbi 690 mijë pensionistë në të gjithë vendin do të përfitojnë nga indeksimi i pensioneve në masën 2.7%.

Vendimi përfshin të gjitha kategoritë e pensioneve, përfshirë 114 mijë pensionistë në fshatra dhe mbi 19.500 ish-ushtarakë, ish-policë e ish-minatorë dhe do t’i kushtojë buxhetit të shtetit 2.4 miliard lekë në total.