Inflacion rekord në BE, rritja e çmimeve po nxit krizë sociale në shumë shtete

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:01

Inflacion rekord në BE, rritja e çmimeve po nxit krizë sociale në shumë shtete

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:01

Rritja e çmimeve të ushqimeve dhe energjisë po peshon në konsumatorët rreth botës, me vendet e BE që po vuajnë pasojat më të rënda. Inflacioni në Europë ka arritur vlera rekord, dhe në Gjermani ekspertët paralajmërojnë një krizë sociale dramatike.

Inflacion rekord në BE, rritja e çmimeve po nxit krizë sociale në shumë shtete

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:01

Rritja e çmimeve të ushqimeve dhe energjisë po peshon në konsumatorët rreth botës, me vendet e BE që po vuajnë pasojat më të rënda. Inflacioni në Europë ka arritur vlera rekord, dhe në Gjermani ekspertët paralajmërojnë një krizë sociale dramatike.