Inflacioni në qershor arrin 7.4%, niveli më i lartë në 2 dekada

Publikuar më: 8/7/2022, ora 17:12

Inflacioni në qershor arrin 7.4%, niveli më i lartë në 2 dekada

Publikuar më: 8/7/2022, ora 17:12

Inflacioni ka kapërcyer në qershor në 7.4%, niveli më i lartë i 20 viteve të fundit, duke dëshmuar se rritja e fortë e çmimeve nuk ka të ndalur. Ushqimet dhe transporti janë dy grupet kryesorë që kanë shkaktuar rritjen e inflacionit. Kjo për shkak të shumë produkteve ushqimore që i importojmë, si dhe karburanteve, që gjithashtu sigurohen nga importi.

Inflacioni në qershor arrin 7.4%, niveli më i lartë në 2 dekada

Publikuar më: 8/7/2022, ora 17:12

Inflacioni ka kapërcyer në qershor në 7.4%, niveli më i lartë i 20 viteve të fundit, duke dëshmuar se rritja e fortë e çmimeve nuk ka të ndalur. Ushqimet dhe transporti janë dy grupet kryesorë që kanë shkaktuar rritjen e inflacionit. Kjo për shkak të shumë produkteve ushqimore që i importojmë, si dhe karburanteve, që gjithashtu sigurohen nga importi.