Inflacioni nën presion, prodhimi vendas shtrenjtohet më shumë se importi

Publikuar më: 7/9/2023, ora 21:27

Inflacioni nën presion, prodhimi vendas shtrenjtohet më shumë se importi

Publikuar më: 7/9/2023, ora 21:27

Prodhimi vendas është shtrenjtuar më shumë sesa i importit gjatë tremujorit të dytë vitit. Sipas INSTAT treguesi i Çmimeve të Prodhimit u rrit me 6.9% ndërsa ai i Importit pësoi rënie. Sipas ekspertëve të tregut rritja e kostove të fuqisë punëtore por dhe zhvlerësimi i euros ndikuan ndjeshëm në çmimet në këta tregues.

Inflacioni nën presion, prodhimi vendas shtrenjtohet më shumë se importi

Publikuar më: 7/9/2023, ora 21:27

Prodhimi vendas është shtrenjtuar më shumë sesa i importit gjatë tremujorit të dytë vitit. Sipas INSTAT treguesi i Çmimeve të Prodhimit u rrit me 6.9% ndërsa ai i Importit pësoi rënie. Sipas ekspertëve të tregut rritja e kostove të fuqisë punëtore por dhe zhvlerësimi i euros ndikuan ndjeshëm në çmimet në këta tregues.