INSTAT: 9 mujori 2018, ekonomia rritet me 4,3% – A2

INSTAT: 9 mujori 2018, ekonomia rritet me 4,3%

Reshjet, që kanë rritur prodhimin e energjisë elektrike, shpëtojnë sërish ekonominë.

Instituti i Statistikave konstaton se rritja ekonomike në tremujorin e tretë të këtij viti ka qenë 4,48%. Ndikimin kryesor në këtë performancë pozitive e ka dhënë dega “Industria, Energjia dhe Uji” me 1,71% rritje, pasuar nga tregtia e transporti, si dhe ndërtimi.

Energjia ka qenë sektori që ndikoi në rritjen ekonomike edhe në tremujorin e kaluar. Bazuar në të dhënat e INSTAT-it, si 9 mujor i 2018-ës, ekonomia shqiptare ka regjistruar një ritëm mesatar rritje prej 4,35%.