Integrimi, Gjipali: Propozimi francez synon ta transferojë në kohë krizën

Publikuar më: 22/6/2022, ora 21:39

Integrimi, Gjipali: Propozimi francez synon ta transferojë në kohë krizën

Publikuar më: 22/6/2022, ora 21:39

Ai që u cilësua si një zhvillim krejt i papritur në mesdite, kur nga Bullgaria erdhën sinjale për të hequr veton ndaj Maqedonisë së Veriut pas 3 vjetësh dhe një ditë para samitit të lidërve të Bashkimit Europian, u venit këtë mbrëmje. Gjatë ditës, rolin e luajti opozita e drejtuar nga ish-Kryeministri Boyko Borisov. Komisioneri i Zgjerimit, Oliver Varhelyi, që dha lajmin tha se Sofja ka pranuar negociatat bazuar në propozimin francez. Por për heqjen e vetos do të duhet propozimi i Qeverisë dhe më pas një vendim i Parlamentit bullgar. Qeveria ia la në derë parlamentit dhe duket se institucionet në Sofie po ia postojnë njëra-tjetrës këtë çështje.

Integrimi, Gjipali: Propozimi francez synon ta transferojë në kohë krizën

Publikuar më: 22/6/2022, ora 21:39

Ai që u cilësua si një zhvillim krejt i papritur në mesdite, kur nga Bullgaria erdhën sinjale për të hequr veton ndaj Maqedonisë së Veriut pas 3 vjetësh dhe një ditë para samitit të lidërve të Bashkimit Europian, u venit këtë mbrëmje. Gjatë ditës, rolin e luajti opozita e drejtuar nga ish-Kryeministri Boyko Borisov. Komisioneri i Zgjerimit, Oliver Varhelyi, që dha lajmin tha se Sofja ka pranuar negociatat bazuar në propozimin francez. Por për heqjen e vetos do të duhet propozimi i Qeverisë dhe më pas një vendim i Parlamentit bullgar. Qeveria ia la në derë parlamentit dhe duket se institucionet në Sofie po ia postojnë njëra-tjetrës këtë çështje.