Integrimi i Shqipërisë në BE, Varhelyi: Pas apelimit të zgjedhjeve, Kuvendi të nisë punën

Komisioneri për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Oliver Varhelyi, dha një mesazh të qartë që kuvendi i ri duhet të nisë punën për të çuar përpara reformat që do përshpejtojnë integrimin e Shqipërisë në BE. Por, sipas tij, më parë duhet pritur rezultati përfundimtar i zgjedhjeve të 25 prilli pas procesit të apelimeve. Ndërkohë që kryeministri Rama edhe një herë shtriu dorën e bashkëpunimit për Partinë Demokratike.