Interneti dhe krimi, Hazizaj: Mbi 5500 raportime për pornografi të fëmijëve gjatë izolimit

Europol publikoi një raport të detajuar mbi krimin kibernetik dhe evoluimin e tij gjatë kohës së pandemisë. Në raport përmenden disa nga ndryshimet që grupet kriminale po përdorin në këtë fushë. Sipas raportit përgjatë kësaj periudhe faqet online, të cilat transmetojnë në kohë reale abuzime seksuale me të mitur, janë dyfishuar duke bërë që autoritetet ligjzbatuese ta kenë thuajse të pamundur për t’i identifikuar.