Ish-këshilltari i Trump pranon se ka planifikuar grusht shteti

Publikuar më: 13/7/2022, ora 15:48
Ish keshilltari i Trump pranon se ka planifikuar grusht shteti

Ish-këshilltari i Trump pranon se ka planifikuar grusht shteti

Publikuar më: 13/7/2022, ora 15:48

Shtetet e Bashkuara janë akuzuar shpesh për orkestrime të grushteve të shtetit në vende të tjera, por deri më tani nuk e kishin pranuar kurrë diçka të tillë. John Boltoin, ish-këshilltari i sigurisë kombëtare në administratën Trump, rrëfeu gjatë një interviste për gazetarin Jack Tapper të CNN, se kishte ndihmuar në planifikimin e grushteve të shtetit në jashtë Amerikës, dhe se mund të thoshte me siguri se ky nuk ishte rasti I trazirave të 6 janarit në Capitol Hill. Sipas Bolton, veprimet e Trump për të përmbysur zgjedhjet ishin të pajustifikueshme, por ai nuk bie dakord me pretendimin se ish-presidenti u përpoq të organizonte një puç, diçka që sipas tij do të kërkonte shumë punë dhe një plan të mirëmenduar.

Ish-këshilltari i Trump pranon se ka planifikuar grusht shteti

Publikuar më: 13/7/2022, ora 15:48

Shtetet e Bashkuara janë akuzuar shpesh për orkestrime të grushteve të shtetit në vende të tjera, por deri më tani nuk e kishin pranuar kurrë diçka të tillë. John Boltoin, ish-këshilltari i sigurisë kombëtare në administratën Trump, rrëfeu gjatë një interviste për gazetarin Jack Tapper të CNN, se kishte ndihmuar në planifikimin e grushteve të shtetit në jashtë Amerikës, dhe se mund të thoshte me siguri se ky nuk ishte rasti I trazirave të 6 janarit në Capitol Hill. Sipas Bolton, veprimet e Trump për të përmbysur zgjedhjet ishin të pajustifikueshme, por ai nuk bie dakord me pretendimin se ish-presidenti u përpoq të organizonte një puç, diçka që sipas tij do të kërkonte shumë punë dhe një plan të mirëmenduar.