Ish-ministri i Ekonomisë: Buxheti financohet me borxh në pjesën më të madhe, do ta ndjejnë gjeneratat

Publikuar më: 30/9/2022, ora 21:08

Ish-ministri i Ekonomisë: Buxheti financohet me borxh në pjesën më të madhe, do ta ndjejnë gjeneratat

Publikuar më: 30/9/2022, ora 21:08

Efektet e krizës europiane kanë filluar të materializohen në ekonominë tonë. Instituti i Statistikave raportoi sot se rritja ekonomike është ngadalësuar në tremujorin e dytë të këtij viti, duke qenë vetëm 2.23%. Një rritje që mbetet pozitive, teksa vendet e tjera të Europës rrezikojnë recesionin. E në fakt, ekonomia shqiptare është goditur nga disa kriza të njëpasnjëshme, së fundmi tërmeti, pandemia e tani kriza e çmimeve dhe ajo e energjisë. Por pavarësisht goditjeve, që të forta kanë qenë edhe më herët, ekonomia jonë ia ka dalë të qëndrojë në këmbë. Si është e mundur kjo? Për këtë u diskutua këtë të premte në A2 Business. Ish-ministri i Ekonomisë, Zef Preçi, u shpreh se buxheti i shtetit në pjesën më të madhe të tij financohet me borxh dhe këtë do ta ndjejnë gjeneratat e ardhshme.

Ish-ministri i Ekonomisë: Buxheti financohet me borxh në pjesën më të madhe, do ta ndjejnë gjeneratat

Publikuar më: 30/9/2022, ora 21:08

Efektet e krizës europiane kanë filluar të materializohen në ekonominë tonë. Instituti i Statistikave raportoi sot se rritja ekonomike është ngadalësuar në tremujorin e dytë të këtij viti, duke qenë vetëm 2.23%. Një rritje që mbetet pozitive, teksa vendet e tjera të Europës rrezikojnë recesionin. E në fakt, ekonomia shqiptare është goditur nga disa kriza të njëpasnjëshme, së fundmi tërmeti, pandemia e tani kriza e çmimeve dhe ajo e energjisë. Por pavarësisht goditjeve, që të forta kanë qenë edhe më herët, ekonomia jonë ia ka dalë të qëndrojë në këmbë. Si është e mundur kjo? Për këtë u diskutua këtë të premte në A2 Business. Ish-ministri i Ekonomisë, Zef Preçi, u shpreh se buxheti i shtetit në pjesën më të madhe të tij financohet me borxh dhe këtë do ta ndjejnë gjeneratat e ardhshme.