Italia gjen zgjidhje për gazin, marrëveshje 8 mld dollarësh me Libinë

Publikuar më: 29/1/2023, ora 13:04

Italia gjen zgjidhje për gazin, marrëveshje 8 mld dollarësh me Libinë

Publikuar më: 29/1/2023, ora 13:04

Kryeministrja Italiane Giorgia Meloni vizitoi Tripolin të shtunën për të përmbyllur një ujdi 8 miliardë dollarëshe për gazin, që synon të rrisë furnizimet me energji në Europë, pavarësisht pasigurive dhe kaosit politik në shtetin afrikano-verior. Meloni u takua me kryeministrin libian Abdulhamid al-Dbeibah, kreu i qeverisë së unitetit kombëtar, e njohur ndërkombëtarisht, me të cilin bisedoi edhe për çështjen e emigracionit ne Mesdhe.

Italia gjen zgjidhje për gazin, marrëveshje 8 mld dollarësh me Libinë

Publikuar më: 29/1/2023, ora 13:04

Kryeministrja Italiane Giorgia Meloni vizitoi Tripolin të shtunën për të përmbyllur një ujdi 8 miliardë dollarëshe për gazin, që synon të rrisë furnizimet me energji në Europë, pavarësisht pasigurive dhe kaosit politik në shtetin afrikano-verior. Meloni u takua me kryeministrin libian Abdulhamid al-Dbeibah, kreu i qeverisë së unitetit kombëtar, e njohur ndërkombëtarisht, me të cilin bisedoi edhe për çështjen e emigracionit ne Mesdhe.