Jeta në Bulqizën “e helmuar”

Nëntoka e pasur me krom, asnjëherë nuk i ka shërbyer Bulqizës së varfër, ngritur mbi galeri. Nëpër rrugët e këtij qyteti ndesh gra dhe fëmijë, ndërsa burrat punojnë nëntokë, në thellësitë e galerive për nxjerrjen e kromit. Nga aty, del buka e përditshme për familjet e minatorëve, por jo rrallë edhe vdekja.

Bulqiza tronditi sërish. Për fat nuk kishte humbje jete në galeri, por shenja helmimi te banorët dhe fëmijët e lagjes së ngritur mbi minierë. Dyshimet e para u hodhën mbi ujin e pijshëm ndaj dhe u njoftua mos konsumimi i tij deri në një lajmërim të dytë.