Ka të shkolluar, por nuk ka punë, Instat: Niveli i papunësisë për të diplomuarit mbi 10%

Publikuar më: 24/5/2022, ora 18:15

Ka të shkolluar, por nuk ka punë, Instat: Niveli i papunësisë për të diplomuarit mbi 10%

Publikuar më: 24/5/2022, ora 18:15

Të kesh një diplomë gjimnazi apo universitare ka baraz apo më pak gjasa të gjesh një punë se dikush tjetër që ka vetëm 8 apo 9 klasë shkollë. Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, vitin e shkuar niveli i papunësisë te personat me arsimin të lartë ishte 10.5 për qind, te ata me arsim të mesëm 13.2 për qind dhe vetëm 10.6 për qind te ata me arsim 8 apo 9-vjeçar.

Ka të shkolluar, por nuk ka punë, Instat: Niveli i papunësisë për të diplomuarit mbi 10%

Publikuar më: 24/5/2022, ora 18:15

Të kesh një diplomë gjimnazi apo universitare ka baraz apo më pak gjasa të gjesh një punë se dikush tjetër që ka vetëm 8 apo 9 klasë shkollë. Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, vitin e shkuar niveli i papunësisë te personat me arsimin të lartë ishte 10.5 për qind, te ata me arsim të mesëm 13.2 për qind dhe vetëm 10.6 për qind te ata me arsim 8 apo 9-vjeçar.