Kadia: Opozita po hyn në një territor të çuditshëm, huazon termat e së majtës – A2

Kadia: Opozita po hyn në një territor të çuditshëm, huazon termat e së majtës

Ditët e kaluara ka patur deklarata të shumta të eksponentëve të opozitës, disa prej të cilëve me nivele të ndryshme kanë shigjetuar jo vetëm ekzekutivin, por edhe botën e biznesit që mendohet të ketë financuar atë. Por sa e dobishme është kjo për shoqërinë shqiptare?
Në studion e A2 pedagogu dhe ekonomisti Besart Kadia mendon se deklarata të tilla nuk qëndrojnë, dhe se fokusi i kritikës po spostohet gabimisht. “Nuk mund të thuhet se biznesi ka korruptuar Qeverinë, mendoj që korrupsioni ndodh në Shqipëri nga pushteti i madh që ka Shteti”, me gjithë rregulloret, inspektoratet, vulat që përbëjnë disa hallka të detyrueshme që nxisin korrupsionin.