Kadilli: PD, qasje konservatore ndaj reformës në drejtësi, nuk e ka ushqyer me moral

“Për fat të keq, opozita, PD, ka pasur një qasje konservatore, mbyllëse. Basha është duartrokitur kur ka hyrë në mbledhjen e grupit parlamentar mbasi negocioi për reformën në drejtësi, por nga ky moment ka një problem shumë të madh. Ka një problem pasi ti reformën në drejtësi mund ta dizenjosh si të duash. Në dijeninë time është dizenjuar nga ndërkombëtarët në bashkëpunim me një ekip kryesisht i lidhur majtas. Nuk ka rëndësi kush e dizenjon, mund të jetë shkencëtari më i madh i të drejtës ligjore. Një reformë që të funksionojë ka nevojë jo vetëm të shkruhet në letër, por ka nevojë ta mbështesësh me moral, me financa dhe me burime njerëzore. PD këtu e ka defektin e saj, nuk e ka ushqyer me moral”.