Kali gjigant rishfaqet pas 12 vitesh

Publikuar më: 31/5/2022, ora 12:28

Kali gjigant rishfaqet pas 12 vitesh

Publikuar më: 31/5/2022, ora 12:28

Dhjetëra mijëra njerëz pushtuan qytetin belg të Dendermonde për paradën historike që shfaqi katër fëmijë të hipur në një kalë gjigant. I njohur si “Bayard Steed”, figura prej druri, 4,85 metra e gjatë, e mbajtur nga 12 burra, nuk ishte shfaqur në publik për 12 vjet. Rreth 86000 mijë shikues, sipas policisë, panë statujën 1 ton që kalonte qytetin flamand, duke “vallëzuar” nën ritmin e muzikës së një bande marshimi, të shoqëruar nga figura gjigante, akrobatë dhe rreth 2000 aktorë me kostume historike.

Kali gjigant rishfaqet pas 12 vitesh

Publikuar më: 31/5/2022, ora 12:28

Dhjetëra mijëra njerëz pushtuan qytetin belg të Dendermonde për paradën historike që shfaqi katër fëmijë të hipur në një kalë gjigant. I njohur si “Bayard Steed”, figura prej druri, 4,85 metra e gjatë, e mbajtur nga 12 burra, nuk ishte shfaqur në publik për 12 vjet. Rreth 86000 mijë shikues, sipas policisë, panë statujën 1 ton që kalonte qytetin flamand, duke “vallëzuar” nën ritmin e muzikës së një bande marshimi, të shoqëruar nga figura gjigante, akrobatë dhe rreth 2000 aktorë me kostume historike.