Kandidatët e PD, filtrimi i pasurisë e figurës sipas modelit të agjencive amerikane

Një ditë pas konstituimit, Komisioni i Vlerësimit të kandidatëve ka zhvilluar mbledhjen e radhës duke miratuar metodologjinë e punës deri në hartimin e listës finale që do i propozohet anëtarësisë për kandidatët e PD për deputetë dhe kryetar bashkie.

Tre anëtarët e komisionit, Bujar Nishani, Genc Ruli dhe Enriketa Papa kanë marrë në duar formularët fillestarë që kanë plotësuar të propozuarit. Mësohet se Komisioni do bëjë një seleksionim paraprak të kandidatëve, për shkak të numrit të lartë të emrave të propozuar që arrijnë në 3 mijë.