Kandidati për Eurokomisioner: Negociatat të hapen para samitit të Kroacisë

Kandidati për Komisioner i Fqinjësisë së mirë dhe Zgjerimit, Oliver Varhelyi, shpalosi planet e tij për Ballkanin Perëndimor në Komisionin për Politikë të Jashtme të Parlamentit Evropian. Në seancën dëgjimore, kandidati i propozuar nga Hungaria, tha se në asnjë moment Brukseli nuk ka vendosur në dyshim përkushtimin e Bashkimit Europian ndaj këtij rajoni.

“Duhet të sigurojmë që Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria të kenë hapur negociatat e anëtarësimit përpara samitit të Zagrebit. Duhet të punojmë në shqetësimet që lidhen kryesisht me azilin, kërkesat false të azilit që lidhen me korrupsionin dhe pjesë të tjera të sundimit të ligjit”, tha ai.