Kërcënimi nga Rusia, Letonia dhe Estonia blejnë sistemin raketor nga Gjermania

Publikuar më: 12/9/2023, ora 14:42

Kërcënimi nga Rusia, Letonia dhe Estonia blejnë sistemin raketor nga Gjermania

Publikuar më: 12/9/2023, ora 14:42

Letonia dhe Lituania bëhen shtetet e dyta në botë që blejnë sistemin e mbrojtjes ajrore IRIS-T. Shtetet Baltike firmosën një marrëveshje me qeverinë gjermane për blerjen e këtij sistemi, i cili deri më tani është përdorur nga Ukraina në luftën e saj ndaj Rusisë.

Kërcënimi nga Rusia, Letonia dhe Estonia blejnë sistemin raketor nga Gjermania

Publikuar më: 12/9/2023, ora 14:42

Letonia dhe Lituania bëhen shtetet e dyta në botë që blejnë sistemin e mbrojtjes ajrore IRIS-T. Shtetet Baltike firmosën një marrëveshje me qeverinë gjermane për blerjen e këtij sistemi, i cili deri më tani është përdorur nga Ukraina në luftën e saj ndaj Rusisë.