Kërcënimi rus, edhe Babagjyshi behët gati për luftë

Publikuar më: 1/6/2022, ora 15:21

Kërcënimi rus, edhe Babagjyshi behët gati për luftë

Publikuar më: 1/6/2022, ora 15:21

Parku tematik i Santa Claus në “qytetin e tij të lindjes” në veriun me dëborë është gati të ndalojë elfët e tij dhe të rikthehet në funksionin e tij origjinal - një strehë emergjente për bomba në rast sulmi, në kohën e zgjerimit të kërcënimit ushtarak rus. Dhjetëra mijëra njerëz vizitojnë Parkun e Santa Claus në qytetin Rovaniemi në Lapland çdo vit për të takuar Babagjyshin dhe për t'u fotografuar me të. Korridoret nëntokësore të shpellave janë të mbushura me zyrën postare të Santa, shkollën e elfëve, dyqanet e artizanatit, pemët e Krishtlindjeve dhe drerë. Qëllimi i tij kryesor, megjithatë, është larg festave. E ngritur në një kodër rreth 50 metra, streha është e pajisur për t'i bërë ballë bombardimeve ose një sulmi kimik ose bërthamor dhe mund të strehojë 3600 njerëz.

Kërcënimi rus, edhe Babagjyshi behët gati për luftë

Publikuar më: 1/6/2022, ora 15:21

Parku tematik i Santa Claus në “qytetin e tij të lindjes” në veriun me dëborë është gati të ndalojë elfët e tij dhe të rikthehet në funksionin e tij origjinal - një strehë emergjente për bomba në rast sulmi, në kohën e zgjerimit të kërcënimit ushtarak rus. Dhjetëra mijëra njerëz vizitojnë Parkun e Santa Claus në qytetin Rovaniemi në Lapland çdo vit për të takuar Babagjyshin dhe për t'u fotografuar me të. Korridoret nëntokësore të shpellave janë të mbushura me zyrën postare të Santa, shkollën e elfëve, dyqanet e artizanatit, pemët e Krishtlindjeve dhe drerë. Qëllimi i tij kryesor, megjithatë, është larg festave. E ngritur në një kodër rreth 50 metra, streha është e pajisur për t'i bërë ballë bombardimeve ose një sulmi kimik ose bërthamor dhe mund të strehojë 3600 njerëz.