Kina paralajmëron BE-në: Hetimi për automjetet elektrike do të ketë pasoja

Publikuar më: 14/9/2023, ora 23:34

Kina paralajmëron BE-në: Hetimi për automjetet elektrike do të ketë pasoja

Publikuar më: 14/9/2023, ora 23:34

Vendimi i Komisionit Europian për të nisur një hetim ndaj subvencionimeve të automjeteve elektrike kineze, ka zemëruar Pekinin. Duke e cilësuar këtë si një lëvizje proteksioniste, ai paralajmëroi se do të ndikonte negativisht në marrëdhëniet ekonomike dhe tregtare mes BE-së dhe Kinës.

Kina paralajmëron BE-në: Hetimi për automjetet elektrike do të ketë pasoja

Publikuar më: 14/9/2023, ora 23:34

Vendimi i Komisionit Europian për të nisur një hetim ndaj subvencionimeve të automjeteve elektrike kineze, ka zemëruar Pekinin. Duke e cilësuar këtë si një lëvizje proteksioniste, ai paralajmëroi se do të ndikonte negativisht në marrëdhëniet ekonomike dhe tregtare mes BE-së dhe Kinës.