Kina vijon stërvitjet pranë Tajvanit luftanijet dhe avionët kalojnë kufirin detar, sanksionohet Pelosi

Publikuar më: 5/8/2022, ora 14:20

Kina vijon stërvitjet pranë Tajvanit luftanijet dhe avionët kalojnë kufirin detar, sanksionohet Pelosi

Publikuar më: 5/8/2022, ora 14:20

Në ditën e dytë të stërvitjeve të shkallës së gjerë, avionë dhe luftanije kineze kaluan kufirin detar me Tajvanin, në atë që ishulli e cilëson si akt tejet provokues. Presidentja e Tajvanit u zotua se do të mbrojnë vendin e tyre, ndërsa kina sanksionoi Pelosin për vizitën në ishullin e kontestuar.

Kina vijon stërvitjet pranë Tajvanit luftanijet dhe avionët kalojnë kufirin detar, sanksionohet Pelosi

Publikuar më: 5/8/2022, ora 14:20

Në ditën e dytë të stërvitjeve të shkallës së gjerë, avionë dhe luftanije kineze kaluan kufirin detar me Tajvanin, në atë që ishulli e cilëson si akt tejet provokues. Presidentja e Tajvanit u zotua se do të mbrojnë vendin e tyre, ndërsa kina sanksionoi Pelosin për vizitën në ishullin e kontestuar.