Kipc, një fjalë shqipe që duhet shpëtuar dhe përdorur

Publikuar më: 17/7/2019, ora 11:49

Kipc, një fjalë shqipe që duhet shpëtuar dhe përdorur

Publikuar më: 17/7/2019, ora 11:49

Si çdo të mërkurë, Profesor Edmond Tupja, i ftuar në “Dita Jonë”, na tregon për pesë fjalë shqipe që rrezikojnë të zëvendësohen nga fjalët e huaja, gjithnjë e më tepër të futura në përdorim në mënyrë të gabuar. “Sozi”, “karikoj”, “i paprecedent”, “kredibël” dhe “monstër” janë fjalët e huaja të zgjedhura për këtë javë, në vend të të cilave mund të përdoren fjalë shqipe. Nëse nuk e keni dëgjuar ndonjëherë fjalën “kipc”, nuk duhet ta humbisni këtë episod nga “5 fjalë”.

Kipc, një fjalë shqipe që duhet shpëtuar dhe përdorur

Publikuar më: 17/7/2019, ora 11:49

Si çdo të mërkurë, Profesor Edmond Tupja, i ftuar në “Dita Jonë”, na tregon për pesë fjalë shqipe që rrezikojnë të zëvendësohen nga fjalët e huaja, gjithnjë e më tepër të futura në përdorim në mënyrë të gabuar. “Sozi”, “karikoj”, “i paprecedent”, “kredibël” dhe “monstër” janë fjalët e huaja të zgjedhura për këtë javë, në vend të të cilave mund të përdoren fjalë shqipe. Nëse nuk e keni dëgjuar ndonjëherë fjalën “kipc”, nuk duhet ta humbisni këtë episod nga “5 fjalë”.