Kolegji Zgjedhor lë në fuqi 30 qershorin – A2

Kolegji Zgjedhor lë në fuqi 30 qershorin

Kolegji Zgjedhor ka rrëzuar kërkesën e Partisë Uniteti Kombëtar për t’u çregjistruar nga zgjedhjet e 30 qershorit, duke lënë kështu në fuqi datën 30 qershor për mbajtjen e zgjedhjeve vendore.

Pas zhdekretimit të kësaj date nga Presidenti Meta, partia e drejtuar nga Idajet Beqiri i kërkoi fillimisht Komisionit Qendror të Zgjedhjeve që ta çregjistronte nga kjo garë, duke e hequr PUK dhe nga fleta e votimit. Kërkesë kjo që nuk u pranua nga KQZ dhe për këtë arsye Beqiri e ankimoi pranë Kolegjit.

Edhe pse nuk u shpreh drejtpërdrejt për dekretin e Presidentit, përmes këtij vendimi, Kolegji Zgjedhor i dha përgjigje dhe debatit mes Kuvendit dhe Presidentit për ligjshmërinë ose jo të dekretit të kreut të shtetit, për anulimin e zgjedhjeve.

Shkarkoni aplikacionin e A2