Komuniteti Politik Europian, liderët e 44 vendeve takohen në Pragë. Borrell: Rend i ri pa Rusinë

Publikuar më: 6/10/2022, ora 15:50

Komuniteti Politik Europian, liderët e 44 vendeve takohen në Pragë. Borrell: Rend i ri pa Rusinë

Publikuar më: 6/10/2022, ora 15:50

Liderët e 44 shteteve europiane, përfshirë ato të Ballkanit Perëndimor, Turqinë dhe Britaninë e Madhe janë mbledhur në Pragë për takimin e parë të Komunitetit Politik Europian, i propozuar nga Macron. Shefi i politikës së jashtme të BE Josef Borrell tha se por krijonin një rend të ri, pa Rusinë, ndërsa kryeministri Rama deklaroi në nisje të takimit se mbështet iniciativën.

Komuniteti Politik Europian, liderët e 44 vendeve takohen në Pragë. Borrell: Rend i ri pa Rusinë

Publikuar më: 6/10/2022, ora 15:50

Liderët e 44 shteteve europiane, përfshirë ato të Ballkanit Perëndimor, Turqinë dhe Britaninë e Madhe janë mbledhur në Pragë për takimin e parë të Komunitetit Politik Europian, i propozuar nga Macron. Shefi i politikës së jashtme të BE Josef Borrell tha se por krijonin një rend të ri, pa Rusinë, ndërsa kryeministri Rama deklaroi në nisje të takimit se mbështet iniciativën.