Kongresi Kombëtar i Arsimit, Rama: Gjuha shqipe e rrezikuar, të gjejmë mënyra për ta forcuar pozicionin e saj

Publikuar më: 12/9/2022, ora 17:31

Kongresi Kombëtar i Arsimit, Rama: Gjuha shqipe e rrezikuar, të gjejmë mënyra për ta forcuar pozicionin e saj

Publikuar më: 12/9/2022, ora 17:31

Me fjalimin e Dervish Himës në Kongresin e Manastirit, kryeministri Edi Rama ka nisur fjalën e tij në Kongresin Kombëtar të Arsimit, ndërsa theksoi se sot gjuha shqipe është më e rrezikuara. Duke e konsideruar arsimin ai armën më të fortë të rezistencës dhe përparimit të kombit, Rama apeloi për gjetjen e mënyrave që forcojnë pozicionin e gjuhës në kaosin gjuhësor dhe komunikativ.

Kongresi Kombëtar i Arsimit, Rama: Gjuha shqipe e rrezikuar, të gjejmë mënyra për ta forcuar pozicionin e saj

Publikuar më: 12/9/2022, ora 17:31

Me fjalimin e Dervish Himës në Kongresin e Manastirit, kryeministri Edi Rama ka nisur fjalën e tij në Kongresin Kombëtar të Arsimit, ndërsa theksoi se sot gjuha shqipe është më e rrezikuara. Duke e konsideruar arsimin ai armën më të fortë të rezistencës dhe përparimit të kombit, Rama apeloi për gjetjen e mënyrave që forcojnë pozicionin e gjuhës në kaosin gjuhësor dhe komunikativ.