Konsulli i nderit i Ukrainës: Shqiptarët në zona të rrezikuara, nëse ka luftë mund të përfshihen shumë shtete

Publikuar më: 27/1/2022, ora 15:12

Konsulli i nderit i Ukrainës: Shqiptarët në zona të rrezikuara, nëse ka luftë mund të përfshihen shumë shtete

Publikuar më: 27/1/2022, ora 15:12

Konsulli i nderit i Ukrainës në Shqipëri, Bledi Bajraktari, tha se në Ukrainë, dhe jo vetëm, është krijuar një gjendje paniku, edhe pse popullsia vendase atje është mësuar tashmë me këtë situatë. “Çdo gjë mund të ndodhë, por jeta vazhdon, çdo gjë funksionon normal. Zhvillimet janë shqetësuese, por gjërat gjatë kohës do të normalizohen, përmes përpjekjeve diplomatike. Shpresojmë të mos ndodhë ndërhyrja ushtarake, mund ta quajmë katastrofike deri diku. Rusia është ndër bashkëpunëtorët kryesorë të NATO-s, në arenën ndërkombëtare. Ukraina kërkon të marrë tashmë pavarësinë që i takon, të cilën e shpallur prej 30 vitesh tashmë, por ndikimi rus e ngadalëson këtë”, tha Bajraktari në Ditarin e A2 CNN.

Konsulli i nderit i Ukrainës: Shqiptarët në zona të rrezikuara, nëse ka luftë mund të përfshihen shumë shtete

Publikuar më: 27/1/2022, ora 15:12

Konsulli i nderit i Ukrainës në Shqipëri, Bledi Bajraktari, tha se në Ukrainë, dhe jo vetëm, është krijuar një gjendje paniku, edhe pse popullsia vendase atje është mësuar tashmë me këtë situatë. “Çdo gjë mund të ndodhë, por jeta vazhdon, çdo gjë funksionon normal. Zhvillimet janë shqetësuese, por gjërat gjatë kohës do të normalizohen, përmes përpjekjeve diplomatike. Shpresojmë të mos ndodhë ndërhyrja ushtarake, mund ta quajmë katastrofike deri diku. Rusia është ndër bashkëpunëtorët kryesorë të NATO-s, në arenën ndërkombëtare. Ukraina kërkon të marrë tashmë pavarësinë që i takon, të cilën e shpallur prej 30 vitesh tashmë, por ndikimi rus e ngadalëson këtë”, tha Bajraktari në Ditarin e A2 CNN.