Kontratat koncesionere, Presidenti Meta nuk aprovon ndryshimet e qeverisë – A2

Kontratat koncesionere, Presidenti Meta nuk aprovon ndryshimet e qeverisë

Ndryshimet ligjore të kontratave koncesionare janë kthyer në një objekt debati jo vetëm në radhët e politikanëve dhe ekspertëve, por së fundmi edhe nga vetë Kreu i Shtetit.

Presidenti Ilir Meta ka kthyer pak ditë më parë për rishqyrtim në Kuvend ligjin për PPP-të, duke e cilësuar atë të vonuar dhe me pasoja të rënda për buxhetin e shtetit. Ai ka kërkuar një rishikim të dy prej neneve të këtij drafti, përkatësisht nenin 17 dhe 18, duke argumentuar se krijojnë hapësirë për të prodhuar sërish pasoja negative.