Kontrolle për sigurinë pas tërmetit, çfarë mendojnë ndërtuesit?

Pas tërmeteve të shtatorit, Qeveria ka dërguar në Kuvend një nismë të re, përveç asaj të sigurimit të detyrueshëm të banesave, që është në proces konsultimi. Bëhet fjalë për draftin që bën të detyrueshëm kontrollin e të gjitha banesave nga pikëpamja e sigurisë, të ndërtuara para 50 viteve. Një proces, që do të kryhet nga Instituti i Ndërtimit.

Tre janë kategorinë e objekteve që do t’iu nënshtrohen kontrolleve: ndërtimet publike; ndërtime private me vlerë deri në 100 milionë lekë, ku këtu përfshihen banesat, si dhe objektet me akses publik, ku përfshihen universitetet, teatrot, spitalet, shkollat etj. Por çfarë mendojnë ndërtuesit në lidhje me këtë draft? I ftuar: Arben Dervishaj, sekretar i Shoqatës së Ndërtuesve.