Koreja e Veriut teston raketën e re me rreze të gjatë veprimi, shqetësohet Japonia

Koreja e Veriut ka testuar një raketë të re me rreze të gjatë veprimi, e aftë të godasë pjesën më të madhe të Japonisë, thanë mediat shtetërore të hënën. Në testet e kryera gjatë fundjavës raketat udhëtuan deri në 1500 km larg, sipas KCNA. Testi siguron “domethënie strategjike të posedimit të një mjeti tjetër parandalues ​​efektiv për garantimin më të besueshëm të sigurisë së shtetit tonë dhe përmbajtjen e fortë të manovrave ushtarake të forcave armiqësore”, tha KCNA.