Koronavirus në Shqipëri? Merret nga kafshët, OBSH kërkon rritjen e masave

Virusi i ri që po merr jetë njerëzish e po përhapet me shpejtësi në Kinë, nuk e ka prekur Shqipërinë. Autoritetet shëndetësore konfirmojnë se nuk kemi raste me koronavirus, një sëmundje që fillimisht ngjan me gripin, por shkakton komplikacione, deri në humbje jete.

Mjekët thonë se është i ngjashëm me sëmundjen e SARS-it, ku burim infektimit janë kafshët. Për personat që udhëtojnë nga Kina drejt Shqipërisë dhe anasjelltas, infeksionistët rekomandojnë kujdes të shtuar.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 9 raste të reja në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 409 raste në total
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 9 raste të reja në 24 orët e fundit