Kosto e arbitrazhit, shteti shqiptar nuk po nxjerr asnjë mësim

Shteti shqiptar nuk po arrin të nxjerrë mësimet e duhura nga historia tashmë e përsëritur e arbitrazheve ndërkombëtare.

Ekspertët për ekonominë Vjoldi Danaj dhe Majlind Lazimi deklarojnë se qeveria nuk i ka as sot kapacitetet e duhura për të lidhur kontrata favorizuese me investitorët, me mangësi të mëdha që në hartimin e kontratës, e deri tek monitorimi dhe gjetja e një zgjidhjeje që përpara se t’i drejtohemi gjykatave.

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi shpjegon në “Absolut 4” mënyrën si duhet të votojmë në zgjedhje
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Procesi ishte shumë kritik
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi: Nuk donim të vinim në diskutim kredibilitetin e këtij procesi
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Njëra nga palët nuk do ta pranonte