Kreu i KLP: Kriteret në favor dhe disfavor të rizgjedhjes së Arta Markut

Këshilli i Lartë i Prokurorisë më në fund u ngrit para një jave. Afatet ligjore që parashikonte ligji u tejkaluan dhe Parlamenti u detyrua të zgjidhte një Prokurore të Përgjithshme të Përkohshme, akt ky që u cilësua antikushtetues nga opozita.

KLP është një organ tejet i rëndësishëm, pasi jo vetëm zgjedh Prokurorin e Përgjithshëm, por është ngarkuar me ligj të ngrejë edhe SPAK-un që është Struktura e Posaçme Antikorrupsion. Një ditë më parë, u ngrit KLP duke miratuar disa akte dhe ngritur 3 komisione.

Në emisionin i “Ftuari” të gazetarit Endri Xhafo në A2, Kryetari i Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi foli për procesin e ngritjes së këtij institucioni kaq të rëndësishëm për reformën në drejtësi dhe atë se çfarë pritet.

 • LAJMI I FUNDIT | Rama: 30 Qershorin e fituan qytetarët edhe për ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Gjithçka vjen pas 30 qershorit duhet ta fitojmë ne për qytetarët
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria u kërcënua, u godit, u lëkund, por nuk u rrëzua falë SHBA e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria sot është çliruar nga makthi i gjysmës së parë të vitit
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më djegie mandatesh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më parti molotovësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ata që ndërmorën këtë aventurë, e pësuan edhe për të tjerët që vijnë pas
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Qëndruam në anën e duhur të historisë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Zgjedhjet tona të brendshme nuk mund t’i ngjajnë zgjedhjeve të mëparshme
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: S’mund të ketë deputetë që shkojnë te njerëzit javën e fundit të fushatës
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kush s’i përgjigjet ritmit të 30 qershorit, del nga projekti i vitit 2021
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Reforma në Drejtësi, as nuk diskutohet, as nuk negociohet
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Nuk kam disponim për marrëveshje politike që rrezikon drejtësinë