Kriza e euros dhe energjisë, ekspertët parashikojnë recesion ekonomik për Europën

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:48

Kriza e euros dhe energjisë, ekspertët parashikojnë recesion ekonomik për Europën

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:48

Ekspertët ndërkombëtarë parashikojnë një recesion të gjatë ekonomik për Europën në muajt në vijim. Sipas tyre kriza e euros do të përkeqësohet nga kriza energjetike, që rrezikohet nga ndërprerja e furnizimit me gaz nga Rusia. Banka Qendrore europiane pritet të rrisë javën e ardhshme normat e interesit, por ndërhyrja nuk pritet të jetë e fortë, nga frika se mos e kthen rritjen ekonomike në drejtim të kundërt.

Kriza e euros dhe energjisë, ekspertët parashikojnë recesion ekonomik për Europën

Publikuar më: 14/7/2022, ora 16:48

Ekspertët ndërkombëtarë parashikojnë një recesion të gjatë ekonomik për Europën në muajt në vijim. Sipas tyre kriza e euros do të përkeqësohet nga kriza energjetike, që rrezikohet nga ndërprerja e furnizimit me gaz nga Rusia. Banka Qendrore europiane pritet të rrisë javën e ardhshme normat e interesit, por ndërhyrja nuk pritet të jetë e fortë, nga frika se mos e kthen rritjen ekonomike në drejtim të kundërt.